Saint-Véran, en kontrolleret oprindelsesbetegnelse (AOC) beliggende syd for den berømte vinregion Bourgogne i Frankrig, er kendt for sine udsøgte hvidvine. Indlejret mellem Mâconnais bjergene og bredden af Saône-floden, tilbyder denne betegnelse en mangfoldighed af terroirer, der giver vinene unikke aromaer og smagsnuancer.
Den primære druesort, der anvendes i AOC Saint-Véran, er Chardonnay, som trives på forskellige jordtyper, der spænder fra ler-kalksten til mergel rig på fossiler. De vine, der produceres her, beskrives ofte som friske og livlige med noter af hvidkødet frugt som æble og pære, suppleret med strejf af hvide blomster og citrus.
Disse egenskaber gør det til en foretrukken vin til at ledsage fisk, skaldyr og fjerkræ. For vinelskere er det et must at inkludere flasker fra Saint-Véran i en optimal vinkælder, ikke bare for deres variation, men også for elegancen af Bourgognevinene.
Diskrete nøgleord: vinkælder, hvidvine, terroirer, Bourgogne, Chardonnay, AOC.