Sambuca di Sicilia er en DOC-betegnelse beliggende i den livlige vinregion Sicilien, Italien. Med et middelhavsklima med varme, tørre somre og milde vintre er dette område ideelt til vinproduktion. Jordene er rige på mineraler, især kalksten og ler, hvilket giver vinene en unik kompleksitet.

Rødvinene fra Sambuca di Sicilia er primært lavet af lokale druesorter som Nero d'Avola, der tilbyder aromaer af sorte kirsebær, blide krydderier og en velafbalanceret tanninstruktur. Hvidvinene, ofte produceret fra Grecanico og Grillo, er friske, frugtige og har en smuk mineralitet.

Denne betegnelse nyder godt af en rig vintradition, samtidig med at den indarbejder moderne vinfremstillingsteknikker for at bevare vinenes kvalitet og autenticitet. Vinkælderforvaltere vil især værdsætte cuvéerne fra Sambuca di Sicilia for deres lagringspotentiale og deres evne til at berige enhver vinkollektion.

Nøgleord: sicilianske vine, Nero d'Avola, Grecanico, forvaltning af vinkældre, mineralitet.

Vinene fra appellationen Sambuca di Sicilia - DOC

Modenhed

Sicilien - Sambuca di Sicilia - 2021

Cellaro - Due Lune
Flaske (75cl)
Apogæe

Sicilien - Sambuca di Sicilia - 2019

Luma - Grillo
Flaske (75cl)
    Side 1 af 1