Vinregionen Bali, beliggende i Indonesien, er en overraskende opdagelse for vinentusiaster verden over. Selvom øen hovedsageligt er kendt for sine eksotiske landskaber og paradisiske strande, rummer den også en voksende vinindustri. Med et unikt tropisk klima tilbyder Bali exceptionelle dyrkningsforhold, der stærkt påvirker vinens karakter. Balis vinmarker adskiller sig ved deres innovative tilgang, ofte inspireret af australske og newzealandske vinavlsmetoder. De fokuserer på produktion af druesorter, der er tilpassede til varme klimaer, såsom Shiraz, Chardonnay og Sauvignon Blanc. Nærheden til ækvator muliggør høst to gange om året, hvilket giver de balinesiske vine en særlig friskhed og livlighed. Produktion forbliver dog lille og håndværkspræget, ofte rettet mod lokalt forbrug og turisme. For dem, der er nye inden for vinkælderstyring, kan det at integrere vine fra Bali være en skøn mulighed for diversificering. Hvad angår erfarne vinelskere, vil de kunne nyde uniciteten og eksotismen af de balinesiske vine og tilføje et strejf af mangfoldighed og originalitet til deres samling.