Sumatra Blanc er et unikt og sjældent hvidvinsdruer, kendt for sin spændende aromaprofil og forfriskende karakter. Druen udmærker sig ved en delikat bouquet, hvor florale noter af hvide blomster, akacie og et strejf af citrus smelter sammen med hints af modne ferskner og grønne æbler. På ganen er Sumatra Blanc sprød og livlig, ofte med en elegant mineralitet og velafbalanceret syre. Eftersmagen afspejler druens rene frugtprofil, hvilket gør den utrolig velegnet til tørre, friske vine.
Sumatra Blanc dyrkes primært i kølige, kystnære regioner i Sydøstasiatiske vinlande samt eksperimenterende vingårde i både New Zealand og Sydfrankrig, hvor klimatiske forhold fremmer dens aromatiske kompleksitet.
De typiske vintyper spænder fra knastørre, ståltanks-gærede vine til mere fyldige og teksturerede udgaver, hvor kort lagring på bærme tilfører dybde uden at overdøve dens primære frugtnoter. Mousserende vine på Sumatra Blanc vinder også frem.
Sumatra Blanc egner sig fortrinligt til fisk og skaldyr, eksempelvis østers, kammuslinger eller letgrillede rejer, men harmonerer også med asiatiske retter, frisk gedeost og lyse salater. Den elegante syre gør den til en ideel ledsager til både enkle og raffinerede retter.