Muscat d’Alexandrie er en af de ældste og mest aromatiske druesorter i vinverdenen. Druen er kendt for sit karakteristiske, kraftige aromatiske profil, hvor duften næsten eksploderer af rosenblade, appelsinblomst, muskatnød, modne ferskner, tropiske frugter og honning. I smagen er den, afhængigt af vinens stil, ofte rund, fyldig og livlig med en frisk, balanceret syre samt tydelige noter af druesødme og eksotiske krydderier.
Denne druesort dyrkes primært i varmere klimaer, blandt andet i det sydlige Spanien (særligt Malaga og Alicante), Portugal, Italien, Grækenland og Sydafrika såvel som Nordafrika og dele af Australien. Muscat d’Alexandrie er synonymt med alsidighed og anvendes til både tørre, halvsøde, mousserende og især søde dessertvine, såsom de traditionsrige spanske “Moscatel”-vine.
Vinene egner sig fremragende til klassiske dessertanretninger med frugt og nødder, blåskimmeloste og orientalske retter med strejf af honning og krydderier. Desuden er de et godt valg til let krydrede asiatiske retter og foie gras, hvor vinens sødme og aroma kan fremhæve rettens kompleksitet.
Frankrig
──── 🍷 ────
👉 Eller Oplev appen i detaljer
Viniou – nem styring af din vinkælder