Furmint er en anerkendt hvidvinsdrue med oprindelse i Ungarn, hvor den især forbindes med Tokaj-regionen. Druen udviser et komplekst aromatisk profil med markante noter af grønne æbler, citrus, pære og subtile krydderier, ofte suppleret af florale undertoner og mineralitet. Smagsmæssigt byder Furmint på en livlig syre, som balancerer sin fylde og intensitet, ofte ledsaget af et hint af honning eller ristede nødder i fadlagrede varianter.
De vigtigste dyrkningsområder for Furmint er Tokaj i det nordøstlige Ungarn og også i naboregioner som Slovakiet. Udover de klassiske søde Tokaji Aszú vine, produceres også tørre, mineralske og vibrerende Furmint-vine, som i stigende grad vinder international anerkendelse.
Typiske vin-stilarter omfatter både tørre og søde vine, hvor de tørre Furmint-vine er friske, mineralske og elegante, mens de søde, botrytiserede varianter er rige og komplekse.
Furmint passer glimrende til retter med fisk og skaldyr, lyst fjerkræ, friskost eller asiatiske retter med et strejf af sødme og umami. De sødere varianter matcher særligt godt med foie gras, blåskimmelost eller desserter med nødder og frugt.
Slovakiet
Østrig
──── 🍷 ────
👉 Eller Oplev appen i detaljer
Viniou – nem styring af din vinkælder