Pinot Blanc er en hvidvinsdrue, der ofte anerkendes for sin diskrete elegance og raffinerede udtryk. Druen leverer vine med en frisk, delikat bouquet, hvor noter af grønne æbler, pære, citrusfrugter og hvide blomster dominerer. I smagen er Pinot Blanc typisk medium fyldig med en blid syre, hvilket bidrager til en blød og behagelig fornemmelse i munden samt en mineralsk undertone.
De mest anerkendte områder for Pinot Blanc er Alsace i Frankrig, men druen dyrkes også med stor succes i Tyskland (hvor den kaldes Weißburgunder), Italien (Pinot Bianco), og Østrig. Vinene varierer fra friske, unge udgaver til mere komplekse og fyldige vine, hvor det er tilladt med fadlagring, især i Østrig og Tyskland.
Typiske stilarter spænder fra tørre, rene og frugtige hvidvine til let mousserende udgaver. Pinot Blanc anvendes også i produktionen af mousserende vine, særligt Crémant d’Alsace.
Til mad egner Pinot Blanc sig fremragende til fisk, skaldyr, lette kyllingeretter og friske salater. Den lette karakter matcher desuden fine vegetariske retter, milde oste og let krydrede asiatiske retter. Fine aromaer og balanceret syre gør den til en alsidig ledsager ved bordet.
Frankrig
Luxembourg
Italien
Kroatien
Canada
Moldova
Slovenien
──── 🍷 ────
👉 Eller Oplev appen i detaljer
Viniou – nem styring af din vinkælder