Malvasia di Candia er en aromatisk hvidvinsdrue, der især værdsættes for sit komplekse duft- og smagsudtryk. Druen kendetegnes af florale noter, fersken, abrikos, modne pærer samt et strejf af krydrede undertoner og honning. Smagen er ofte fyldig, blød og let olieret med en behagelig syre, som giver friskhed og balance. I glasset opleves typisk en eksplosiv bouquet med stor intensitet.
De primære dyrkningsområder for Malvasia di Candia findes i det centrale og sydlige Italien, særligt Emilia-Romagna, Lazio og Sicilien, hvor druen indgår både i monovarietale vine og som komponent i blends.
Stilmæssigt spænder vinene fra tørre, sprøde udgaver med markant frugtsødme til halvsøde og søde varianter samt mousserende versioner, fx i den kendte Malvasia Spumante. Nogle producenter anvender den ligeledes til dessertvine.
Malvasia di Candia egner sig fremragende til mad, f.eks. skaldyr, lyst fjerkræ, milde oste eller retter med eksotiske krydderier. Den søde variant spiller ideelt sammen med desserter som frugttærter og panna cotta.