Gorgollassa er en sjælden og lokalt forankret rød druesort fra Mallorca, Balearerne, der langsomt har fået en genoplivning på grund af dens unikke kvaliteter. Vinen udvisker et delikat aromatisk udtryk med noter af røde skovbær, modne jordbær, lette krydderier, tørre urter og undertoner af viol. Smagsprofilen er elegant og velafbalanceret med en medium krop, silkebløde tanniner og en frisk syre, der giver vinen en ungdommelig vitalitet og en lang, mineralsk afslutning.
De væsentligste produktionsområder er Mallorca, især under DO Pla i Llevant og DO Binissalem, hvor vinproducenter arbejder dedikeret med at genopdage og fremme denne lokale drue. Gorgollassa vin fremstilles både som monovarietal og i blandinger, oftest lagret på ståltank eller let brugt eg for at bevare druens finesse og primære frugtintensitet.
Anbefalede madparringer omfatter retter med grillet lysvildt, kalvekød eller svamperetter, men også middelhavsinspirerede tapas og modne oste harmonerer glimrende. Gorgollassa’ens sprøde frugt og balancerede syre gør den også velegnet til grillede grøntsager og retter med tomatbase.