Rød druesort

Aglianicone er en italiensk rødvinsdrue, primært dyrket i regionerne Campania og Basilicata i det sydlige Italien. Druen er genetisk beslægtet med den mere kendte Aglianico, men Aglianicone giver ofte vine med en lettere og mere tilgængelig karakter. Vinenes aromatiske profil domineres af røde bær såsom kirsebær og jordbær, ofte med subtile florale noter og et strejf af krydderier. Smagsmæssigt er Aglianicone blødere og mere frugtdrevet end Aglianico, med en frisk syre, moderate tanniner og en mellemfyldig krop, hvilket gør vinene behageligt letdrikkelige, men stadig med en god struktur.

Typiske vine lavet på Aglianicone fremstilles ofte som enkeltstående rødvine men indgår også i blends, hvor de tilføjer elegance og friskhed. Vinstilen spænder fra unge, frugtige vine til mere komplekse udgaver med moderat fadlagring.

Aglianicone egner sig godt til det italienske køkken, særligt til retter som pastaretter med tomatsauce, grillet kylling eller svinekød samt milde krydrede pølser. Osten Provolone og mellemfyldige, modne oste komplimenterer også vinens frugtige karakter.

De vigtigste regioner for druesorten Aglianicone

Ingen region fundet for druen Aglianicone.