Rød druesort

Moristel er en traditionel rød druesort overvejende dyrket i det nordøstlige Spanien, især i Aragon-regionens underområde Somontano. Druen bidrager ofte til blandinger, hvor den tilfører friskhed, livlighed og et karakteristisk aromatisk præg. I glasset præges Moristel af en let rubinrød farve. På næsen afslører druen delikate aromaer af røde bær som kirsebær og hindbær, undertoner af vilde urter samt diskrete krydrede nuancer. Smagen er saftig, elegant og velbalanceret med moderat alkoholstyrke og levende syre, hvilket gør vinen særdeles forfriskende og letdrikkelig. Tanninen er som regel blød og afrundet.

Moristel anvendes hovedsagelig til at lave unge, lette vine samt frugtprægede blendvine, men kan også optræde i egefadlagrede varianter, hvor struktur og kompleksitet uddybes. Druen egner sig især til retter baseret på svinekød, grillet kylling, tapasanretninger og milde oste. Også retter med grillet grøntsager eller let krydrede lokale specialiteter fra det spanske køkken fremhæver druens finesse. Moristel er således et spændende og alsidigt valg for vinelskere, der ønsker en autentisk regional smagsoplevelse.

De vigtigste regioner for druesorten Moristel

Ingen region fundet for druen Moristel.

Vinene lavet på Moristel

Modenhed

Valencia-regionen - Valencia - 2021

Rafael Cambra - Casa Sosegada
Flaske (75cl)