Rød druesort

Carménère er en rød druesort, oprindeligt fra Bordeaux-regionen i Frankrig, men i dag især forbundet med Chile, hvor den har opnået ikonstatus. Vinen har et karakteristisk aromatisk udtryk, der ofte beskrives som krydret og urtet med noter af grøn peber, modne solbær, blommer, tobak og mørk chokolade. Smagsprofilen er typisk blød og rund, med silkebløde tanniner, medium fylde og en frisk syre, der balancerer de mørkfrugtede nuancer.

Chiles centrale vinregioner, særligt Maipo og Colchagua Valley, er de mest betydningsfulde områder for Carménère, hvor druen trives i det varme, solrige klima. Druen dyrkes også i mindre omfang i Italien og Argentina, men det chilenske terroir giver ofte de bedste resultater.

Carménère-vine spænder fra lette og frugtige til mere koncentrerede og fadlagrede udgaver. Typisk produceres vinen som monovarietal, men den indgår også i blends med Cabernet Sauvignon og Merlot.

Carménère passer fortrinligt til kødretter som grillet oksekød, lammekølle eller krydrede retter fra det sydamerikanske køkken. Den harmonerer også fint med modne oste og grøntsagsbaserede retter med røget paprika eller aubergine.

De vigtigste regioner for druesorten Carménère

Ingen region fundet for druen Carménère.

Vinene lavet på Carménère

Apogæe

Bordeaux - Blaye-Côtes-de-Bordeaux - 2019

Château Cailleteau Bergeron - Prestige
Flaske (75cl)