Rød druesort

Ferradou er en sjælden, rødvinsdruesort fra det sydvestlige Frankrig, især kendt i appellationerne Gaillac og Fronton i regionen Occitanie. Druen blev skabt i begyndelsen af det 20. århundrede ved at krydse Fer Servadou og Jurançon Noir. Ferradou udmærker sig ved sin dybe, blårøde farve og en kompleks duftprofil med noter af modne mørke bær som brombær, solbær samt krydrede nuancer af sort peber og lakrids. Smagsprofilen byder på en velbalanceret struktur med beherskede tanniner, god syre og undertoner af viol, skovbund og lette toastnoter fra eventuel fadlagring.

Typisk bruges Ferradou som en del af blandinger, hvor den bidrager med farve, friskhed og aroma, men den ses også i enkeltdrue-vine. Vinene har ofte medium fylde, en livlig friskhed og en lang, aromatisk eftersmag. Ferradou passer glimrende til det lokale sydfranske køkken: prøv den sammen med confit de canard, grillet lam, krydret pølse eller modne fåreoste. Kombiner desuden med svamperetter og middelhavsurter for at understrege vinens krydrede karakter. Den bør serveres ved 16-18°C for at fremhæve både frugt og finesse.

De vigtigste regioner for druesorten Ferradou

Ingen region fundet for druen Ferradou.